Unumuzu derin bir kaba alalım ortasını açalım suyu ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım. 30 dk dinlensin.
Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölelim. İlk olarak 5 parçayı ayrı ayrı bir yemek tabağı büyüklüğünde açıp her katı tek tek yağlayalım.
Ve üst üste dizdiğimiz 5 bezeyi açalım. Yağlı bir hamur olduğundan kolay açılacaktır. Mümkün olduğunca ince açmaya çalışalım.
Açılan hamuru 5 cm aralıklarla uzun şeritler halinde keselim.
Kestiğimiz şeriflere kıymayı koyalım rulo şeklinde kapatıp yine 3 parmak kalınlığında keselim ve her iki ucundan tutarak birleştirip yuvarlak hale getirip borcama dizelim.
Diğer 5 bezeye de aynı işlemleri uygulayıp sıralı bir şekilde bocama dizelim. Üstüne artan yağımızı sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat pişirelim.
Küçük bir tavada tereyağını eritin, kırmızı biber ekleyip karıştırın. Mantınızı tabaklara alın ve üzerine yoğurt, yağ gezdirerek servis edin.