Malzemeleri:
2 yumurta
1 büyük soğan
500gr İki kere çekilmiş yağsız kıyma
2 dilim ekmeğinin içi
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı pulbiber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz (miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
İnce doğranmış maydanoz
Soğan rendelenir veya rondoda kıyılır. Yumurta kırılır, ekmeğin içi ufalanır. Diğer malzemelerde eklenir. İstenilen büyüklükte şekil verilir.
2 büyük boy patates yuvarlak çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir. Fırın tepsisine veya fırına dayanıklı bir kaba önce bir miktar sıvı yağ konur, sonra altta patatesler,üstte köfteler olacak şekilde dizilir. Üzerine bir miktar sıcak suda yumuşatılmış 2 yemek kaşığı salça dökülür. Arzu edilirse domatesde doğranır. Önceden ısıtılmış fırına konur. Patatesler yumuşayana kadar 200 derece sıcaklıkdaki fırında pişirilir. Patatesler pişmeden suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edilir.
Köfte yaparken bir kısmınıda oğlum için ayırırım. Onun köftesinin içine karabiber ve acı sevmediği pulbiber koymam. Diğer malzemelerden köfteyi hazırlarım, misketden biraz daha büyük yuvarlar ve eğer hemen pişirmeyeceksem, buzluğa koyarım. Evde yemek olmadığı zaman veya alternatif olması için kullanırım. Oğlum için yapacağım zaman, 10-15 tanesini buzluktan çıkartırım. Buzu çözülünce tavaya biraz sıvı yağ koyup köfteleri biraz kızartırım. Aynı zamanda bir patatesi, misket köfteler büyüklüğünde doğrayıp biraz kızartırım. Daha sonra bir miktar salçalı sıcak suyu köfte ve patatesin üzerine döküp, iyice kaynayana kadar pişiririm. Gerçekten çok lezzetli bir yemek oluyor.

Missouri Malpractice…
hey nice site….
Greetings…
Wasn’t exactly what I was looking for, but very fine site. Thanks….
Hi…
Looking for something else, but very fine site. All the best….